Malgrat de Mar implantarà Zones de Baixes Emissions

El trànsit de vehicles, en especial el d’ús privat, és la principal font de contaminants a Malgrat de Mar. Ho és en un 79% del total d’emissions detectades al municipi. Així ho revela ho estudi recent, encarregat pel consistori.

Per fer front a l’impacte que aquesta contaminació causa sobre la salut de les persones i la resta d’éssers vius, s’han posat damunt la taula un seguit de mesures que haurien d’ajudar a pal·liar els greus efectes que se’n deriven. En aquest sentit, una de les primeres accions passa per la creació de dues Zones de Baixes Emissions.

La primera d’aquestes zones (ZBE1) es trobaria entre les avingudes Països Catalans, Joaquima Vedruna, Costa Brava i el Passeig de Llevant. Pel que fa a la segona (ZBE2), aquesta s’ubicaria entre les avingudes Bon Pastor i Mediterrània i els carrers Passada, Girona i el Passeig de Llevant. El desenvolupament d’ambdues s’ha estimat executar-lo entre els anys 2023 i 2026. El cost de la redacció del projecte tècnic s’ha calculat que sigui de 20.000 euros aproximadament. A aquests diners caldria afegir-hi una partida econòmica destinada a la instal·lació de càmeres de videovigilància en aquests punts.

Les zones de baixes emissions (ZBE) són aquelles zones concretes de les ciutats i municipis on s’apliquen restriccions d’accés als vehicles més contaminants. Segons incideix l’estudi esmentat anteriorment, “aquestes restriccions no només serveixen per reduir l’ús del vehicle privat i les externalitats que se’n deriven. També són una manera de fomentar l’ús de modes de transport més sostenibles i aconseguir una millora de la qualitat de l’aire, l’espai públic i, en definitiva, de la qualitat de vida de la ciutadania”.

La implantació de les Zones de Baixes Emissions a Malgrat de Mar és una de les actuacions incloses en Pla de Millora de Qualitat de l’Aire. Un document aprovat el passat dia 13 d’abril per tots els partits polítics amb representació municipal.

CONTINGUT RELACIONAT


BREUS

Els socialistes perden 3 regidors

El Partit Socialista de Malgrat de Mar ha estat un dels clars perdedors de les eleccions municipals celebrades aquest diumenge 28 de maig. Tot i proclamar-se vencedors, els socialistes han perdut 3 regidors respecte al 2019.

Un representant més al consistori

Aquest diumenge 28 de maig, les formacions polítiques Junts per Malgrat i Malgrat Ens Mou han aconseguit respectivament un regidor més a l’ajuntament. Junts per Malgrat se situa com la segona força política més votada al municipi.

El Partit Popular torna a tenir cadira

Durant els pròxims 4 anys de mandat, el Partit Popular de Catalunya tindrà el seu representant al consistori malgratenc. Aquestes eleccions municipals, seguint l’estela general, la formació ha tornat a col·lar-se a l’ajuntament.


Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.