Farts de la propaganda electoral

El tret de sortida a la precampanya electoral arriba precedit d’una empastifada prèvia dels partits polítics que concorren a les municipals del 28 de maig amb cartells, bustiades, fulletons, cartes, vídeos a les xarxes socials, notícies a la ràdio municipal… Molts dels cartells es col·loquen en parets d’edificis privats i mobiliari urbà, entre d’altres. Una acció que, en molts dels casos, incompleix l’article 31 de l’ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, aprovada pels mateixos gestors de les coses públiques, i que ho tipifica com a molt greu amb sancions d’entre 400 i 600 euros.

Davant aquesta situació, veïns i veïnes de Malgrat de Mar han traslladat el seu malestar. “Encara no ha començat la campanya i ja ens estan atabalant amb propaganda”, han indicat. “Ells -en referència als partits- sembla que poden enganxar i posar els cartells on volen…”, subratllen.

D’altres han expressat que ja temen la bustiada amb els programes electorals corresponents a cada llista. “Només rebo correspondència quan venen eleccions. És l’únic dia que se’n recorden de mi”, ha manifestat un jove gambià establert a Malgrat de Mar.

Es dona la circumstància que cada dia són més les persones que sol·liciten no rebre propaganda electoral a casa seva. Segons les darreres dades, gairebé un milió a l’estat espanyol ja haurien tramitat la demanda a través de l’INE (Instituto Nacional de Estadística).

La sol·licitud per estar exclòs del cens electoral i deixar de rebre propaganda electoral la pots cursar via online fent clic aquí


BREUS

Els socialistes perden 3 regidors

El Partit Socialista de Malgrat de Mar ha estat un dels clars perdedors de les eleccions municipals celebrades aquest diumenge 28 de maig. Tot i proclamar-se vencedors, els socialistes han perdut 3 regidors respecte al 2019.

Un representant més al consistori

Aquest diumenge 28 de maig, les formacions polítiques Junts per Malgrat i Malgrat Ens Mou han aconseguit respectivament un regidor més a l’ajuntament. Junts per Malgrat se situa com la segona força política més votada al municipi.

El Partit Popular torna a tenir cadira

Durant els pròxims 4 anys de mandat, el Partit Popular de Catalunya tindrà el seu representant al consistori malgratenc. Aquestes eleccions municipals, seguint l’estela general, la formació ha tornat a col·lar-se a l’ajuntament.


Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.