El teu vot val mig euro

Sí, el vot té un preu. Els partits polítics reben diners per cada un que n’obtenen. Per tant, en alguns casos la cursa de les municipals no només es tracta d’una batalla ideològica o per la cadira, sinó que també esdevé econòmica.

L’Estat subvenciona a les formacions polítiques les despeses que se’n deriven de la campanya electoral. Evidentment, ho fa amb diners públics. Els diners de tots els ciutadans que paguen impostos.

Els partits reben més de 270 euros per cada regidor electe i més de mig euro per vot aconseguit.

Segons la Llei Orgànica del Règim Electoral, els partits reben una subvenció de 270,90 euros per cada regidor electe i una altra de “0,54 euros per cadascun dels vots aconseguits per cada candidatura, de la qual un dels seus membres, almenys, hagi estat proclamat regidor”.

Però això no és tot. Als partits també se’ls lliura diners pel dispendi econòmic ocasionat per l’enviament de la propaganda electoral, paperetes i sobres. Així doncs, tal i com recull la Llei Orgànica 3/2015: “el Estado subvencionará a los partidos, federaciones, coaliciones o agrupaciones los gastos electorales originados por el envío directo y personal a los electores de sobres y papeletas electorales o de propaganda y publicidad electoral”.

Finalment, la llei també estipula el topall de despesa en període de campanya. En aquest sentit, el límit és aquell que resulta de multiplicar per 0,11 euros el nombre d’habitants amb dret a vot. En el cas de Malgrat de Mar, aquestes eleccions és de 14.038 electors. És a dir, els partits poden destinar com a màxim 1.544,18 euros a la campanya del 28 de maig.

En resum, si no vas a votar no cobren.

Més informació fent clic aquí

CONTINGUT RELACIONAT

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.