Cau un xiprer descomunal en una finca abandonada

Aquest passat divendres a la nit, al voltant de les 11, va caure el xiprer d’una finca abandonada del carrer Desclapers. Es tracta d’una casa que el consistori malgratenc ha fet enderrocar degut a l’estat de deteriorament que presentava des de fa anys.

La finca en qüestió és propietat d’un particular. L’ajuntament se n’ha encarregat dels treballs d’enderroc i posterior condicionament de manera subsidiària.

En el pati interior de l’edifici s’hi alçava el xiprer caigut, de 10 metres d’alçada aproximadament. Els veïns són els qui van donar el senyal d’alerta.

Des de l’ajuntament s’havia assegurat als veïns que no hi havia cap perill que l’arbre es desfalqués del terra.

Ara fa un mes, els mateixos veïns van advertir al consistori del perill que suposava la situació en què havia quedat el xiprer degut a les obres. Des de l’ajuntament se’ls va assegurar que l’arbre “no cauria mai, ja que tenia bones arrels”. Una afirmació que les circumstàncies succeïdes han rebatut.

Segons el projecte d’enderroc de la finca (fer clic aquí), l’ajuntament ja preveia la tala de l’arbre. Els treballs d’escapçada, tall i arrencat del xiprer de grans dimensions amb camió grua s’havien de dur a terme amb un cost d’uns 2.000 euros.

Pel que sembla, el moviment de terres efectuat durant les obres i les pluges caigudes al llarg dels darrers dies haurien contribuït a desfalcar el xiprer del terra, que va quedar recolzat en una de les bigues de la teulada. Sortosament, no es va haver de lamentar danys personals i, l’endemà mateix, l’empresa encarregada dels treballs d’adequació de la finca va tallar l’arbre a bocins.

CONTINGUT RELACIONAT


Els socialistes perden 3 regidors

El Partit Socialista de Malgrat de Mar ha estat un dels clars perdedors de les eleccions municipals celebrades aquest diumenge 28 de maig. Tot i proclamar-se vencedors, els socialistes han perdut 3 regidors respecte al 2019.

Un representant més al consistori

Aquest diumenge 28 de maig, les formacions polítiques Junts per Malgrat i Malgrat Ens Mou han aconseguit respectivament un regidor més a l’ajuntament. Junts per Malgrat se situa com la segona força política més votada al municipi.

El Partit Popular torna a tenir cadira

Durant els pròxims 4 anys de mandat, el Partit Popular de Catalunya tindrà el seu representant al consistori malgratenc. Aquestes eleccions municipals, seguint l’estela general, la formació ha tornat a col·lar-se a l’ajuntament.

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.