El tricu-tricu funciona a mig gas

El servei de tricu-tricu a Malgrat de Mar funciona a mig gas, Des de l’inici de la temporada, durant la jornada només circula un dels dos vehicles que habitualment fan el recorregut, o bé pels carrers del municipi -enllaçant amb la zona turística- o bé fins a la zona dels càmpings, a tocar del delta del riu La Tordera.

Segons han revelat veus coneixedores de la situació, l’empresa encarregada de prestar el servei no troba conductors per poder oferir-lo en la seva totalitat. La conseqüència de tot plegat és el que el tricu-tricu funciona parcialment.

Per poder conduir aquest vehicle turístic cal estar en disposició del carnet d’autocar. I aquest és el quid de la qüestió. Des de fa uns anys, sobretot a partir de la pandèmia de la Covid-19, el sector ha experimentat un detriment considerable pel que fa al nombre de conductors d’autobusos, autocars i camions. Una escassetat de professionals que podria empitjorar els pròxims anys si no s’hi posa remei de manera urgent, s’adverteix des de l’Associació del Transport Internacional per Carretera (ASTIC).

Les condicions laborals que ofereixen moltes empreses són “poc atractives” per a les persones interessades.

Segons el sector del transport, les causes que haurien provocat la necessitat de conductors són la manca de relleu generacional, la dificultat per obtenir el carnet -i el seu elevat cost-, i les condicions laborals que moltes empreses ofereixen als seus treballadors, que en molts dels casos es consideren “poc atractives” per als joves que hi podrien estar interessats.

Aquesta és una problemàtica que no només afecta a Malgrat de Mar, sinó també a la resta del territori i, fins i tot, a nivell mundial, s’ha assegurat.

La necessitat de conductors d’autocar ha comportat, doncs, que l’empresa que gestiona el servei a Malgrat de Mar s’hagi vist obligada a recol·locar alguns dels seus treballadors. Un fet que ha perjudicat, de moment, la prestació que el tricu-tricu ofereix tant als seus veïns com a visitants i turistes.


Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.