65 anys transmetent valors

Des de l’any 1958, per l’Agrupació Escolta i Guia Sant Nicolau hi han passat centenars de noies i nois. Tots hi han deixat, d’una manera o altra, la seva empremta. Així doncs, una part de la història del Malgrat de Mar no es pot explicar sense l’arrelada presència dels escoltes al municipi. Castors, llúdrigues, llops, daines, ràngers, noies guies,  pioners, caravel·les i trucs són els qui han format part del moviment local, aprenent-hi principalment els valors i l’estima per la natura que se’ls ha transmès durant anys des de l’entitat.

Enguany, l’agrupament -format per uns 100 nois i noies d’entre 6 i 18 anys d’edat- celebra els seus 65 anys de vida. “És una responsabilitat molt gran, un pes enorme que recau damunt els actuals caps la commemoració d’aquest aniversari. Tot i això, és molt bonic i ens agrada molt”, ha dit la cap dels escoltes Miriam Camargo.

Camargo també ha destacat la presència a la celebració d’antics components del cau. “Les persones que han format part dels seus orígens ens han transmès l’esperit de companyonia, treball en equip, unitat i la il·lusió per fer allò que t’agrada”, ha assenyalat.

La cap de l’agrupament ha subratllat la tasca voluntària que exerceixen els responsables de l’agrupament escolta. “Al final és un treball voluntari on s’hi dedica molt de temps, no és només anar-hi els dissabte sinó que al darrere, al llarg de tota la setmana, hi ha una feina de preparació tant de les activitats que s’hi realitzen con burocràtica…”, ha apuntat Miriam Camargo.

Aquesta tasca es va transmetent generació rere generació. Després de gaudir-ho de nens, ara els toca fer-ho com a caps, traslladant als infants els mateixos valors que prèviament han rebut.

Finalment, i amb la mirada posada ja en el futur, la cap dels escoltes locals ha emfatitzat que “el cau seguirà caminant molts anys més, la gent que en forma part està molt preparada des de fa temps i ja tenen ganes de liderar l’entitat. Estan molt motivats”.

La celebració dels 65 anys de l’Agrupament Escolta i Guia Sant Nicolau ha tingut lloc aquest dissabte a la pista polivalent. Al matí s’hi han desenvolupat diverses activitats com tallers de dibuix i pintura, jocs, animació infantil, creació de clauers i l’escriptura d’anècdotes viscudes pels membres de l’agrupació.

Una exposició de fotografies, la projecció d’un vídeo, un sopar -on s’hi han aplegat unes 200 persones- i concerts de música en viu han marcat la jornada festiva, que ha conclòs fins ben entrada la matinada.

Subscriu-te!

Accedeix a tots els
continguts exclusius!

elmalgratenc.cat no rep cap tipus de subvenció pública. Tirar-lo endavant comporta unes despeses fixes, esforç i dedicació.

La teva contribució ajuda a millorar la societat, prendre consciència i a convertir-te en una persona compromesa i, sobretot, feliç.

Tria el teu model de subscripció

Publicat per elmalgratenc.cat

En el món de la comunicació des de fa més de 35 anys. Errors, molts. Encerts, comptats. Lliçons, cap ni una. Periodisme de carrer, crític i actiu. Lluitant per canviar allò que no vol ser canviat. Aquest és un espai d'informació i opinió. No guanyarem, però molestarem tant com puguem.